Op wie ga je stemmen? (Kamer)

Federaal stemadvies geven ligt me altijd wat moeilijker. Hoewel ik me nog steeds het beste terugvind in de inhoudelijke programmapunten van CD&V, vind ik steeds dat we ons wel wat Vlaamser mogen opstellen. Ik geloof dat dat de democratische waarde van ons land ten goede komt.

Sarah de Keyser, 5de plaats

Ik ken Sarah nog niet zo heel lang, slechts een tweetal jaar. We volgden toen samen een partij-intern opleidingstraject van een heel academiejaar. Wie met haar in gesprek gaat, stelt twee dingen vast: enthousiasme en iets dat op naïviteit lijkt.

Sarah is 5,5 jaar geleden de politiek ingerold. Lokaal deed ze voor het eerst mee en scoorde ze zo goed dat ze ineens schepen werd. Dat verbaast me niet. Ze heeft geen stamboom en geen persoonlijk carrièreplan, maar wel een enthousiasme om goed te doen. En dat is besmettelijk… 5 minuten met haar in een vergadering en je stapt buiten met ambitie om er mee in te vliegen.

Ten tweede heeft ze iets dat op naïviteit lijkt. Let op het woord “lijkt”. Ondanks 5 volle jaren schepen zijn (waarin ze “met hulp van collega’s” al wat politieke messen in haar rug gekregen heeft), blijft ze aan politiek doen met een openheid en luisterbereidheid die bewonderenswaardig zijn. Op het eerste zicht zou je denken dat het naïef is, maar tijdens een debat kan ze haar eigen mening en visie goed bewaken en eventueel verrijken met die extra inzichten.

Koen Van den Heuvel, 2de plaats

Ik heb het voorrecht gehad om van 2014 tot 2019 voor Koen te mogen werken. In alle eerlijkheid… dat was niet altijd leuk. Koen legt de lat voor zichzelf en voor zijn medewerkers hoog. Hoewel ik geloof dat hij op Vlaamse dossiers sterker is, hoop ik dat hij federaal zijn tanden in economische en fiscale dossiers zet. Hij kent en kan het politieke spel spelen…

Simon Kenens, 18de plaats

Dé kampioen van creatieve leuke politiek filmpjes. Bekijk ze zelf maar: (1) Facebook

Wendy Weckhuysen, 12de plaats

Een kandidaat die de uitdaging van de stadsrand begrijpt, politiek en familie tegen elkaar kan afwegen en dan de juiste prioriteiten durft leggen. Sommige politici willen alleen maar vasthouden aan macht, gelukkig bewees Wendy al dat zij dat niet doet.

Annelies Verlinden, 1ste plaats

Onze Schotense kandidaat, uiteraard. Ik zou hier heel veel kunnen schrijven, maar ik ga er stiekem vanuit dat jullie dit advies al wel konden raden? Ik heb samen met onze lokale ploeg de voorbije weken genoten van het mooie weer tijdens het bussen van de folders…

Meer info over alle CD&V-kandidaten vind je hier.

Vlaams stemadvies vind je hier..

Europees stemadvies vind je hier.

Vond je dit interessant? Delen mag!