Hoe handbal mijn papierberg doet verdwijnen

Ik verzamel veel (te veel) papier. Kranten, brieven en reclame komen binnen. Dat stapelt allemaal op. Voor je het weet heb je een hele papierstapel. Eén keer per maand kan je dat meegeven met de gemeentelijke afvalophaling of tussendoor naar het containerpark brengen.

 Sinds een half jaar heb ik een betere oplossing: nog meer verzamelen! Ik sleep de oude kranten van het werk mee naar huis… Zo maak ik de papierberg nog groter!

Het lijkt paradoxaal, maar hoe groter de stapel, hoe beter. Ik breng mijn papier immers naar de container van de handbalclub. Zij verzamelen ieder twee maand oud papier en verkopen ze dat dan aan een gespecialiseerde firma. Zo spijzen ze hun clubkas voor de Praagreis.

De gemeente voorziet een basissubsidie voor erkende verenigingen. Maar verenigingen willen meer doen dan “basis”.

Verenigingen willen meer doen dan “basis”

Ze gaan op zoek naar een manier om dat te financieren. Lidgeld voor leden is voor iedereen normaal. Daarnaast gaan veel sportclubs ook op zoek naar sponsoring.

Maar dat is niet altijd genoeg. Verenigingen zijn gelukkig creatief. Ze vinden verschillende manieren om hun kas te spijzen. Met een papierslag, maar evengoed met een paaseiverkoop, een wafelenbak, een bbq, het uitbaten van een kantine… Ieder zoekt het schoentje dat hem past.

Dit is één van de redenen waarom je als gemeentebestuur verenigingen ruimte moet laten. Heb er vertrouwen in dat ieder de oplossing vindt die bij hen past. Vertrouw je verenigingen!

Tot slot wil ik een extra oproep doen. Breng zondag 2 juni tussen 11 en 12 jouw papier en karton naar de handbal (inzamelpunt Metropoolstraat 12, achter de VDAB). Door de halvering van de prijs kunnen ze alle extra papier gebruiken!

Vond je dit interessant? Delen mag!