Leidingslokalen, een ontmoetingsplaats voor generaties

Vorige week vrijdag hebben enkele leden van de jeugdraad in Schoten een lokalentocht georganiseerd. Zo’n lokalentocht is eigenlijk een soort kroegentocht langs de verschillende jeugdbewegingslokalen door de leiding van Schotense jeugdbewegingen en leden van de jeugdraad. Een ideale mogelijkheid voor de jongeren van Schoten, die zich als leider of leidster inzetten, om elkaar te ontmoeten, dus.

Voor de ‘curieuzeneuzen’ onder ons is het ook leuk om in de verschillende lokalen eens binnen te kijken in de vergaderzaal van de leidingsploeg (het “leidingslokaal”). Niet zelden is dit lokaal exclusief voor de leiding. Je leert heel wat over een groep als je de achterkamers bezoekt.

In zo’n achterkamer kan je ook meteen de ziel van de groep terugvinden.

In zo’n achterkamer kan je ook meteen de ziel van de groep terugvinden. Het is de plaats waar generaties van leiding elkaar opvolgen én iedere generatie haar eigen sporen achterlaat. In het ene lokaal hangen kampaandenkens, in het andere een hele reeks (oude) foto’s. Oude sporen, waar nieuwe stukken aan toegevoegd worden tot ze zelf terug oude stukken zijn. Die cirkel blijft lopen…

Kortom, het leidingslokaal, en eigenlijk het hele jeugdbewegingslokaal, is een belangrijke ontmoetingsplaats voor velen, waar iedereen zich thuis voelt en (bij een reünie) zijn eigen, oude sporen terugvindt.

En tot slot: onze Schotense jeugd stelt meteen ook het goede voorbeeld. Iedere groep had een (geïmproviseerde) toog met meer non-alcoholische keuze, dan alcoholische keuze.

Vond je dit interessant? Delen mag!